Sommar ju

Helgen bjöd ju på sommar, hur härligt. Förutom att jag har varit jävligt deppig i helgen så har den varit väldigt mysig.
I söndags cyklade jag för första gången på typ ett år (roligt ju!) och hamnade vid vattnet och kunde ligga och sola och bara slappna av. Det är inte alltid man kan göra det. Åt kanelbulle, snackade lite skit och somnade lite.
Vi hann även med en sushibuffé och sen låg jag och solade på mina föräldrars baksida (jag vill bo i hus!) och lyssnade på podcaster resten av eftermiddagen.
 
Idag är det måndag igen. Fy fan. Jag är inte särskilt rolig idag. Riktigt otrevlig faktiskt. Ibland tycker jag synd om mina kollegor. Några djupa andetag och lite sömn så vänder det nog. Hoppas jag.
Allmänt | | Kommentera |

Post-gig-blues

Igår hade jag den bästa dagen på väldigt, väldigt länge (kanske någonsin?) och idag känns allt tomt och tungt. Som om all lycka i min kropp är förbrukad och behöver laddas på nytt.
 
Att få vakna klockan åtta och ta en lång dusch, äta frukost i lugn och ro, bli firad med tårta och blommor och sen ta bilen ut i ett så löjligt vackert sommar-Sverige är ju fantastiskt bara det. Vi tog en avstickare till Nyköping och åt lunch på ett jättemysigt café med en lummig innergård innan vi åkte vidare till Norrköping.
 
Och sen matade vi på med så otroligt jävla fantastisk musik hela dagen. All Time Low (verkligen inte min stil, de låter typ som Green Day) öppnade upp med en riktigt bra spelning och sen såg vi Sabina Ddumba, Joel Alme, Wu-Tang Clan, Lars Winnerbäck, Seinabo Sey, Robbie Williams och till sist.. Muse.
 
Muse är så mycket, det går inte att beskriva med ord. Första gången jag såg Muse så var jag 14, hade ingen aning om vem jag var eller vad som skulle bli. Den spelningen förändrade mitt liv, på riktigt. Den satte startskottet för mitt musikintresse och Muse är bandet som fått mig att vilja göra musik själv, som har drivit mig till att spela gitarr och piano. Jag har rest till Norge och England för att få se dom live någon annanstans än i bara Sverige och jag har aldrig känt så starkt för ett band någonsin. Deras musik har liksom följt med mig under en tid i livet då jag har utvecklats och förändrats väldigt mycket.
 
Så när man står i ett publikhav med duggregn och det här bandet på scen. Konfettiexplosioner till refrängen i "Mercy" och öppningsriffet till "Plug in baby". När man får höra gamla favoriter så som "Apocalypse Please" och äntligen "Madness" .. Lyckan får inte plats i min kropp och svämmar över. Trots att jag tycker att det är tusen gånger bättre att se ett band på en "riktig" spelning där det inte är samma tidspress och inte festival så var det så jävla fint att äntligen få se Muse igen.. det var fem år sist och nu fick jag äntligen påminnas om varför det här är mitt absoluta favoritband och världens bästa live-akt idag.
 
 
 
Allmänt, Lyssna | | Kommentera |

"Tyvärr men jag gillar tjejer"

Jo men visst blev midsommar mysigt. Det blev sill, grill, öl och nubbe och hela den biten. Femkamp och brännboll på en fotbollsplan i närheten. Man älskar ju traditioner och man älskar ju att dricka bubbel i plastmuggar, röka för många cigaretter, lyssna på svenska klassiker och diskutera kärlek med hårdhudade killar som vågar ta fram det mjuka inom sig efter två öl för mycket.
 
Sen att jag var lite smådryg och hällde ut mitt glas i knät på nån kille som sa något opassande, och dissade en annan som bara var trevlig och pratade med mig utan någon baktanke genom att avbryta mitt i en mening och säga "tyvärr alltså, men jag gillar tjejer..". Eh, va? Vad får jag allt ifrån egentligen?
 
Hur som helst. Vid halv ett blev jag paniktrött och ville bara hem, och jag fick sällskap av en kompis och jag inbillar mig att det föll ett lätt sommarregn för det passade så väl just då. Han skulle hem till en tjej han gillar och jag skulle hem till en tom lägenhet. Kunde ha plockat sjutusen blommor och lagt under kudden men jag visste redan innan vem jag skulle drömma om.
 
Idag har rastlösheten och även den där saknaden ätit upp mig. Jag var ute och gick i några timmar nu på kvällen och det var så fint, så perfekt. Precis vad ett hjärta som blöder lite behövde.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp