Post-gig-blues

Igår hade jag den bästa dagen på väldigt, väldigt länge (kanske någonsin?) och idag känns allt tomt och tungt. Som om all lycka i min kropp är förbrukad och behöver laddas på nytt.
 
Att få vakna klockan åtta och ta en lång dusch, äta frukost i lugn och ro, bli firad med tårta och blommor och sen ta bilen ut i ett så löjligt vackert sommar-Sverige är ju fantastiskt bara det. Vi tog en avstickare till Nyköping och åt lunch på ett jättemysigt café med en lummig innergård innan vi åkte vidare till Norrköping.
 
Och sen matade vi på med så otroligt jävla fantastisk musik hela dagen. All Time Low (verkligen inte min stil, de låter typ som Green Day) öppnade upp med en riktigt bra spelning och sen såg vi Sabina Ddumba, Joel Alme, Wu-Tang Clan, Lars Winnerbäck, Seinabo Sey, Robbie Williams och till sist.. Muse.
 
Muse är så mycket, det går inte att beskriva med ord. Första gången jag såg Muse så var jag 14, hade ingen aning om vem jag var eller vad som skulle bli. Den spelningen förändrade mitt liv, på riktigt. Den satte startskottet för mitt musikintresse och Muse är bandet som fått mig att vilja göra musik själv, som har drivit mig till att spela gitarr och piano. Jag har rest till Norge och England för att få se dom live någon annanstans än i bara Sverige och jag har aldrig känt så starkt för ett band någonsin. Deras musik har liksom följt med mig under en tid i livet då jag har utvecklats och förändrats väldigt mycket.
 
Så när man står i ett publikhav med duggregn och det här bandet på scen. Konfettiexplosioner till refrängen i "Mercy" och öppningsriffet till "Plug in baby". När man får höra gamla favoriter så som "Apocalypse Please" och äntligen "Madness" .. Lyckan får inte plats i min kropp och svämmar över. Trots att jag tycker att det är tusen gånger bättre att se ett band på en "riktig" spelning där det inte är samma tidspress och inte festival så var det så jävla fint att äntligen få se Muse igen.. det var fem år sist och nu fick jag äntligen påminnas om varför det här är mitt absoluta favoritband och världens bästa live-akt idag.
 
 
 
Allmänt, Lyssna | |
Upp